Julen handler om fellesskap, glede og selvfølgelig masse deilig fika! På Clarion Collection Hotel tar vi julefike på blodig alvor – i år med en magisk julekake i langpanne med spicy kremost, en oppskrift utarbeidet av bakeprofilen Anniken Bævre, som var finalist i Bakemesterskapet 2024! Kom og smak på våre hoteller, eller bak den hjemme selv. Oppskrift finner du lenger nede.

Julekaka | Anniken Bævre

Tenk deg: en koselig pause fra julestresset med en saftig, krydret kake og en varm kopp kaffe…


Clarion Collection Hotel tilbyr alltid frokost, kaffe og kveldsmat til sine gjester. Og i desember løfter vi kaffen til nye høyder med Anniken Bævres fantastiske julekake – fylt med smaker av kanel og ingefær! Perfekt for en koselig stund eller som en festlig juledessert.


Annikens julekake serveres på utvalgte Clarion Collection Hotel i Norge i desember. Du er hjertelig velkommen innom for å smake!


Vil du gjenskape magien hjemme? Her er oppskriften:
Kaken🍰



  • 365 g hvetemel

  • 1,5 ss ingefær

  • 1,5 ss kanel

  • 1,5 ts nellik

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts natron

  • 200 g smør, romtemp

  • 250 g brunt sukker

  • 4 egg

  • 225 g mørk sirup

  • 250 g kefir


Kremost frosting🤍



  • 200 g smør, romtemp

  • 200 g kremost

  • 400 g melis

  • Kanel

  • Ingefær


Slik gjør du:


For å lage kaken har du alle tørre ingredienser i en bolle. Visp sammen og sett til side.


Visp sammen smør, sukker og brunt sukker i en bolle i et par minutter. Visp deretter inn eggene og sirup. Hell de tørre ingrediensene over i eggeblandingen. Til slutt visper du inn kefir litt etter litt til alt er blandet godt sammen og det ikke er noen klumper. Hell over i en 20x30 cm form og stek på 175 grader i ca 30 minutter.


For å lage kremostglasuren visper du smøret til luftig. Ha i kremosten og visp videre. Til slutt har du i melisen og visper videre til du får en fluffy og tykk kremostfrosting! Ha frostingen over på kaken når den er avkjølt.




Masse lykke til, og håper det smaker! Eller book deg en hotellnatt på et Clarion Collection Hotel og nyt hjemmebakt uten å måtte stå på kjøkkenet selv...